lunes, 4 de mayo de 2015

A.16

Mireia Torras, Ana Cebrián, Esther Barrientos, Marta Rubí, Marina Amalrich

Exercici en grup 4 de maig del 2015

1.WIKIPEDIA
És tracta de cercar a les versions en català, castellà i anglés de la Wikipedia dos termes (poden ser conceptes, persones, institucions…). Intentar que el contingut d’una cerca sigui d’abast internacional i el de l’altre de caire més local o nacional. Copiar les urls i comparar els resultats. Per exemple, quina versió és millor en cada cas? Per què?

COCA COLA:

  • Anglés:
  • Català:
  • Castellà:

Hi ha una diferencia bastant notable respecte les tres pàgines de diferent idioma. En la primera, que és la pàgina que conté el contingut en anglès, trobem una quantitat d’informació excessiva. L’index té 13 punts amb subpunts en gairebé cada apartat. No obstant, sabem que Coca Cola, encara que sigui una marca internacional, o més ben dit, universal, que és reconeguda arreu del món, el país d’origen és Estats Units. Per aquest raó creiem que conté més informació. També, com sabem, Wikipedia és una enciclopedia que tots podem editar, així doncs, deuen haver molts estadounidencs amb molta més informació de Coca Cola i molt més interessats, que no pas Espanyols o Catalans.

En la segona pàgina, que és la que conté la informació amb Català, és a la vegada la que conté menys informació. Aixó pot ser donat pel fet que som molt menys gent que parla català o castellà que no pas anglés.

I per últim, tenim la pàgina web en castellà, la qual trobem un punt mig entre la primera que és la que menys informació conté i la última.

INDITEX

  • Anglés:
  • Català:
  • Castellà:

Inditex és una multinacional espanyola que engloba moltes tendes d’arreu d’Espanya com són Zara, Bershka, Pull and Bear, Oysho, Stradivarius, Massimo Dutti, Zara Home i Uterqüe. Per aquesta raó, la pàgina que està amb castellà és la pàgina més complerta. Seguidament tenim la pàgina amb Angles, i despres en català. Podríem deduir que la pàgina amb anglés és la segona més complera en quant a informació perque moltes de les tendes que formen part d’aquesta multinacional, com Zara, Bershka, Stradivarius, estan arreu d’Europa, inclús Zara ha arribat a nivell mundial formant part de carrers com la famosa “quinta avenida” de la ciutat de Nova York.

INE

2.De quins tres països s’ha vist més cinema a Espanya? 

8.Quantes persones miren la televisió a Espanya? Per tipus de programes, quins són els tres tipus de programes més vistos? 

Hem trobat la resposta a la secció de societat, cultura i oci, mitjans de comunicació, principals resultats anuals, i per últim persones que solen mirar la televisió per tipus de programa i sexe.
El procediment és el següent:

Els programes de televisó més vistos són les noticies i informació, les sèries i les pel·lícules.


No hay comentarios:

Publicar un comentario