domingo, 10 de mayo de 2015

Gestió de la informació. Javier Guallar
A14, Marina Amalrich y Ana Cebrián, 13 maig 2015


Twitter

Tots els tweets relacionats amb aquesta activitat han de tenir obligatòriament el hashtag #Gestinfo15

Sempre, en relació a la temàtica del blog:

1.Cercar

1.a. Fer cerques a Twitter utilitzant operadors de cerca a la cerca normal, o bé la cerca avançada.
1.b. Publicar al blog: una selecció de cerques fetes (per exemple, 2 cerques), comentant-la i els resultats obtinguts

Primera cerca:

Captura de pantalla 2015-05-10 20.38.27.png


Fent la cerca normal: “viajes marrakech”, hem trobat uns quants resultats sobre diferents agencies de viatges que tenen com a destí Marrakech.
Captura de pantalla 2015-05-10 20.44.26.png


És l’agencia que més ens ha agradat per la busqueda que feiem, ja que és una agencia de viatges situada a la mateixa ciutat, i dirigida per Núria i Hamid. Una dona de nacionalitat española i hamid, un home de Marrakech. Creiem que és la combinació perfecte per poder informar-nos i preparar un gran viatge.

Captura de pantalla 2015-05-10 20.38.59.png


Segona cerca:

Hem fet una cerca avançada de viatges solidaris, destinats a la india amb prioritat.

Captura de pantalla 2015-05-10 21.15.04.png
Captura de pantalla 2015-05-10 21.15.15.png

De tots els resultats obtinguts amb aquesta recerca avançada, hem triat el següent:

Hem pensat que és el que s’acosta més a la idea que teniem a l’hora de fer la cerca avançada, ja que és una ONG española que treballa per donar-lis una educació de qualitat als nens de Varanasi (India). Així doncs, aquesta ONG, ens dóna l’oportunitat de viatjar a l'Índia i coneixer-la a través d’un projecte de viatges solidaris.

Captura de pantalla 2015-05-10 21.20.10.png

2.Crear llistes

2.a. Crear una llista a Twitter i incloure a la llista un mínim de 5 perfils d’interès
2.b. Publicar al blog el link de la llista i comentar breument els perfils seleccionatsCaptura de pantalla 2015-05-10 21.43.11.png

Hem creat la llista de vaitges internacionals, afegint agencies de viatge, webs de consells com el tripadvisor, etc…

-Enllaç:

Hem afegit:
-Terres llunyanes, perquè és una agencia de viatges per tots els continents, que a part de tindre viatges preparats, també pots fer-lo a mida de l’usuari. Creiem que és una molt bona agencia per plantejar un viatge i dóna molta informació.
-India viajes, ja que estem molt interessades amb els viatges a la India. És un país amb molts problemes avui en dia que necessita ajuda. I a causa de tots els problemes que están haven't, creiem que la gent li està agafant por, i es un país massa maco com per descuidar-te’l.
-TripAdvisor España,és molt útil a l’hora de viatjar, perquè t’assaventes de les opinions d’altres persones que ja han estat
-Trivago, trobem que és una pàgina genial en la recerca d’ hotels a diferents parts del món.
-Rumbo, ja que és una agencia de viatges online, que te atenció al client les 24 hores.

3 Monitoritzar

3.a. Obrir un perfil a Tweetdeck o a Hootsuite i fer seguiments relacionats amb la temàtica del teu blog: de hashtags, cerques, llistes, etc
3.b. Publicar al blog una captura de pantalla a la que es vegin algunes monitoritzacions i comentar el vostre ús de Tweetdeck o Hootsuite


Hem fet servir Tweetdeck. Realment és una eina molt fàcil de manejar. La gràcia de Tweetdeck es que pots aprofitar i fer servir moltes més funcions de Twitter.
4. Publicar a Twitter

4.a. Publicar tweets compartint links sobre fonts d’informació (webs, posts, articles, videos...). Exemples de links: el web exposat a l’activitat A0, els millors resultats de les alertes i les cerques fetes a les activitats a l’assignatura, els millors links del Delicious... La quantitat és optativa (entre 7 i 10, per exemple). Podeu publicar també retweets de tweets interessants trobats fent les preguntes 1,2 i 3. Quantitat també optativa.
4.b. Publicar al blog: els links alguns d’aquests tweets fets per vosaltres, amb un breu comentari

Durant tot l’any a http://www.viajesmarrakech.com/ fan viatjes al Marroc. Pr una banda et fan ofertes i per l’altre et donen molta informació.

Extra:  el professor escriurà al seu Twitter @jguallar una indicació entre l’1 i el 6 de maig) que caldrà fer com a part de l’activitat

No hay comentarios:

Publicar un comentario